donderdag 15 december 2011

Regering: luisteren of staking !

de Regeringsmaatregelen om de crisis het hoofd te bieden, treffen in hoofdzaak de werkende klasse en de uitkeringsgerechtigden (bruggepensioneerden, gepensioneerden, werklozen, zieken, tijdskredieters, jongeren, ...).
Diegenen die de crisis hebben veroorzaakt blijven buiten schot of schuiven het factuur door naar de gewone werkmensen.  De banken hebben al aangekondigd dat ze hun tarieven zullen verhogen om hun (te) kleine bijdrage te betalen, deze week maakte het bazenblad Trends zelf bekend dat de grootste bedrijven amper belastingen betalen.

De arbeider betaalt de crisis dus 3 keer, nadat onze belastingen zijn gebruikt om de banken te redden, wordt op onze sociale zekerheid bespaard en dan moeten we onze bank nog eens meer gaan betalen.

Na de succesvolle betoging van 2 december kregen we bakken kritiek in de media : we moesten werken - allemaal samen - in plaats van te staken zodat ons land de besparingen die ons werden opgelegd door de Europese Unie, kan halen.  Samen werken zodat de banken nog eens kunnen gaan gokken om meer winsten te maken en de grootste bedrijven geen belastingen moeten betalen, zo kan je het vertalen.
Het ABVV gaat hiermee niet akkoord ! GENOEG IS GENOEG ! Wij eisen dat de vermogens en aandeelhouders ook betalen, wij hebben al genoeg ons best gedaan.
Di Rupo mag voor ons Premier blijven maar dan moeten de inspanningen eerlijk verdeeld worden.  Daarom eisen wij dat er opnieuw onderhandeld wordt over de Regeringsmaatregelen en dat Alexander en zijn blauwe bende inbindt !
Hierbij vind je het eisenbundel van de vakbonden en de breekpunten die we naar voor schuiven (klikken op de zin).  Indien er niet voldoende naar ons wordt geluisterd zal er op 30 januari 2012 een algemene 24uren staking zijn in alle sectoren en in alle bedrijven.

Op dinsdag 10 januari 2012 zal er in het ABVV Antwerpen een militantenvergadering doorgaan over de eisen en de staking, je kan hierop aanwezig zijn..
De inzet is hoog, je bent als ABVV-militant vanaf nu gemobiliseerd !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten