maandag 19 december 2016

Onze wensen voor 2017 en korte terugblik op voorbije jaar.

  


Allereerst wensen we je prettige eindejaarsfeesten en alle geluk in 2017.
In het voorbije jaar is er weer heel wat gebeurd op de site van BASF.
Een belangrijk moment voor ons was uiteraard de sociale verkiezingen. Ondanks een ongeziene moddercampagne van collega’s hebben we toch onze mandaten in zowel ondernemingsraad als in het CPBW kunnen behouden. We zijn bovendien ook zeer tevreden dat dankzij nieuw verkozenen onze ABVV ploeg is verjongd. We zijn dan ook met veel goesting aan deze nieuwe legislatuur van 4 jaar begonnen.

En het zal nodig zijn….
De wereld is in 2016 alweer een pak minder sociaal geworden. Langer werken, flexibeler zijn, sociaal leven ondergeschikt maken aan je werk, steeds gezond en fit zijn, … enkel wie sterk is kan nog genieten van een goed inkomen en goede arbeidsomstandigheden.
Ook al valt het met ons loon op de TBE BASF nog goed mee (alhoewel bv. de stijgende energie ook onze koopkracht doet dalen), de arbeidsomstandigheden worden voor velen slechter. De werkgever eist steeds meer en meer. De werkgever is van mening dat ‘iedereen een tandje moet bijsteken’… en dit totdat het echt niet verder kan en je er mentaal en lichamelijk aan ten onder gaat. Een spijtig en schrijnend voorbeeld is de situatie op INEOS Styrolution waar de werkdruk zo hoog is dat zowat iedereen met burn-out en stress geconfronteerd wordt. We hebben hier dan ook een extra CPB vergadering voor bijeengeroepen omdat situatie moet verbeteren.
De werkzekerheid op de TBE is, voorlopig, nog gegarandeerd. Alhoewel… ook hier dit jaar op europees niveau beslissingen zijn genomen die gevolgen hebben in Antwerpen. De sluiting van enkele bedrijven van de capro afdeling in Ludwigshafen zal de komende jaren ook gevolgen hebben op onze site. En dan natuurlijk de onlangs aangekondigde ‘reorganisatie’ van enkele afdelingen. Hierdoor komen 33 medewerkers van onze aankoopdienst in BASF Antwerpen zonder werk te zitten en is het alle hens aan dek om voor hen een nieuwe job te zoeken op de site. De meesten van hen stappen het nieuwe jaar in met de grootste onzekerheid. We willen hen dan ook een riem onder het hart steken en we hopen dat zij snel duidelijkheid hebben in een nieuwe job op de site.

Wil jij ook een woordje van steun of een boodschap van solidariteit geven doe dit dan als ‘opmerking’ op dit bericht

6 opmerkingen:

 1. Via deze weg wensen wij als A-ploeg Caprolactam ons medeleven te betuigen aan de medewerkers van de aankoopdienst op BASF.
  Wij betreuren net als zij, het feit dat er wederom een dienst naar het buitenland verdwijnt.
  Wij verwachten ook meer problemen, net zoals we die ondervinden met de steeds opduikende PC-problemen op BASF (IT-helpdesk niet in Antwerpen maar in Lissabon)

  Wij hopen dat iedereen betrokken bij deze beslissing, een mooie nieuwe uitdaging mag vinden en dit aan dezelfde voorwaarden als inmiddels verworven door anciënniteit, inzet en/of promotie.

  Mvg,

  BASF, Capro, A-ploeg

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jurgen - polyetherolen C-ploeg20 december 2016 om 07:25

  Ik vind het zeer jammer voor de mensen van de aankoopdienst dat ze na vele jaren trouwe dienst hun vertrouwde job vaarwel moeten zeggen

  en op zoek moeten gaan naar een nieuwe uitdaging.

  Men zal z’n draai na een tijdje wel weer vinden maar het zal toch moeten slijten mijn gedacht.

  Ik wens iedereen daarom veel sterkte en hoop dat hun nieuwe invulling hun ook nieuwe kansen en uitdagingen biedt

  Met vriendelijke groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een onrecht tegen één is een onrecht tegen allen.

  Namens de voltallige D-ploeg op de Steamcracker veel sterkte gewenst aan alle betrokkenen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij wensen onze collega's van de aankoopdienst veel moed in deze moeilijke tijden, en wensen hen veel succes met de toekomstige uitdagingen die hen te wachten staan.

  Collega's van A 120

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mensen die hun hele leven het beste van zich gegeven hebben en verwachten dat het wat kalmer mag worden op hun oudere dag worden beloond met onzekerheid en als ze dan een nieuwe job toegewezen krijgen kunnen ze terug als een groentje op een nieuwe afdeling gaan beginnen en moeten ze zichzelf terug gaan bewijzen in hun nieuwe job. Mensen van 55+ zien dat als een nachtmerrie! Laat ons hopen dat deze mensen goed opgevangen en begeleid worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Danny Van Vlierberghe30 december 2016 om 09:09

  Beste collega’s

  Via deze weg wil ik jullie voor 2017 een hart onder de riem steken nadat ik met spijt vaststel dat BASF Antwerpen de beslissing heeft genomen om jullie dienst te stoppen voor volgens hun een efficiëntere toekomstige oplossing via Berlijn.
  We weten allemaal dat in het verleden soortgelijke genomen beslissingen bij andere van onze collega’s, ons huidig nog geen meter aan efficiëntie heeft vooruitgeholpen doch zijn ze hardleers over dit onderwerp.
  Mijn vermoeden is dat LU gewoon ook op jullie dienst de touwtjes zelf en steviger in de hand wil houden.
  Desalniettemin wens ik jullie voor 2017 voorspoed en laat dit jullie persoonlijk- en gezinsgeluk niet in de weg staan!
  Voor allen van jullie hoop ik op een alternatief waar jullie zich in kunnen vinden.
  Enkel door vooruit te kijken kan het verleden achtergelaten worden.
  Bedankt voor de jaren dat we onrechtstreeks samengewerkt hebben op dit vlak maar persoonlijk ben ik vragende partij dat we vanaf 2017 dit via een andere weg verder kunnen zetten.
  grt

  BeantwoordenVerwijderen